vivipolimi home

ViviPolimi: opening of "La Collina degli Studenti” building

"La Collina degli studenti”(Students' Hill) has been inaugurated at the Bovisa-La Masa Campus of the Politecnico di Milano: 1,900 square metres of indoor surface area and 2,200 square metres of terraces and green areas dedicated to students, faculty and laboratories.

"La Collina degli studenti" is part of Vivipolimi, a strategic project to upgrade the quality of work, research and teaching spaces at the Politecnico di Milano bringing them in line with international standards, involving professors, researchers and research assistants in developing projects.

The first floor of the building is entirely dedicated to students: it consists of a study room with 70 wired workstations, a canteen and three meeting rooms. 

On the upper floor, there is the faculty’s space, dedicated to the community, with areas for informal meetings, leisure and group work, in addition to a wired meeting room and touchscreen devices for experimenting with new ways of working together.

At the top of the building, the open-air terrace , a valuable multifunctional space suitable for organising events.

At the building base, hidden by the orography of the terrain, there is the Cable Dynamics Lab of the Department of Mechanical Engineering.